top of page

Aanbod voor dramatherapie, schematherapie en psychodramatherapie

 

Dramatherapie

Dramatherapie is een ervaringsgerichte therapievorm, wat betekend dat we behalve praten ook juist gaan doen. Ik gebruik verschillende theaterwerkvormen, maar ook lichaamsgerichte oefeningen, schrijfopdrachten, symbolische werkvormen en metaforen. Dramatherapie is heel breed in te zetten. Je hoeft geen toneelervaring te hebben om deze therapievorm te doen.

Juist ook als spel en spontaniteit bij jouw ontbreekt kan dit een geschikte therapievorm zijn. 

voor uitgebreide info kan je mijn blog lezen over de kracht van dramatherapie of op onderstaande site kijken voor meer informatie.

www.dramatherapie.nl 

Schemadramatherapie

Schematherapie is een vorm van psychotherapie, schemadramatherapie is de vertaling van schematherapie binnen de dramatherapie en kan los of naast schematherapie plaatsvinden. 

Schematherapie is een voorstander van het ervaringsgericht werken en daarom een mooie combinatie met dramatherapie.

In schemadramatherapie ontdek je je vaste patronen en de ontstaansgeschiedenis van deze vaak hardnekkige disfunctionele patronen. We hebben als kind al manieren ontwikkeld om met moeilijke en pijnlijke situaties om te gaan, deze manieren werkten toen heel goed om niet beschadigd te raken maar in het hier nu is het niet altijd meer functioneel. Na inzicht in de ontstaansgeschiedenis en de patronen gaan we kijken wat er nodig is om op een gezondere manier voor jezelf te zorgen. 

Psychodramatherapie

Psychodramatherapie is een psychotherapeutische werkvorm waarbij zowel situaties in het hier en nu als in de geschiedenis of toekomst verbeeld kunnen worden. groepsgenoten en/of symbolen worden in rol geplaatst. Er wordt gebruik gemaakt van o.a. rolwissel en dubbelen om bewust te worden van patronen, te verwerken en verandering in te zetten.

Groepsaanbod

in april  2023 start een psychodrama groep 

op dinsdag van 19.00 - 21.00 

klik hier voor meer info 

Therapie aanbod: Over mij
bottom of page