top of page

Cursus 'Ervaringsgerichte werkvormen integreren in een behandeling

In het najaar van 2023 geef ik opnieuw de cursus 'ervaringsgerichte werkvormen integreren in een behandeling'

In de workshops die ik het afgelopen jaar heb gegeven aan behandelaren merk ik het enthousiasme om meer tools te krijgen om binnen een verbale behandeling toch ervaringsgerichte werkvormen te integreren. Vaktherapeuten (daar hoort dramatherapie bij) zijn experts in het inzetten van ervaringsgerichte werkvormen en interventies maar deze zijn niet in elke instelling aanwezig en dan kan het toch erg nodig zijn om je verbale therapie te ondersteunen met ervaringsgerichte werkvormen. 

Als dramatherapeut heb ik een breed scala aan werkvormen die ik kan aanbieden. Van schrijfopdrachten waarbij je aan tafel blijft zitten tot meer lichaamsgericht werken. De werkvormen voor deze cursus zijn zo uitgekozen dat je geen dramatherapeut hoeft te zijn om ze te kunnen gebruiken (lees: je hoeft geen acteur of improvisatietalent te zijn). Ik werk zelf ook veel individueel, dus de werkvormen zullen een variatie kennen in groeps- en individuele opdrachten. De werkvormen die in de cursus voorbijkomen zijn toepasbaar binnen verschillende behandelingen zoals CGT, behandeling gericht op emotieregulatie en impulscontrole, een SFT-behandeling (en gaan dus verder dan de meerstoelentechniek en het historisch rollenspel die voortkomen uit de psychodramatherapie) en trauma gericht werken. 

Ben je enthousiast geworden? 

Meld je dan aan voor de mailinglist, dan blijf je op de hoogte. 

Neem vooral contact op als je vragen hebt! Dat kan via mail: info@re-script.nl of via appen/bellen: 0651496629

Reacties na afloop van mijn workshops over ervaringsgericht werken: 

"Ik ben zo enthousiast geworden, ik heb meteen een korte presentatie aan mijn team gegeven over het belang van ervaringsgericht werken"

"Ik ben geïnspireerd geraakt en zou nog meer tools willen leren om dit te kunnen toepassen"

"Ik heb meteen al een werkvorm uitgeprobeerd en dit was erg fijn voor de client"

Hou me op de hoogte

van nieuwe cursussen, blogs en/of groepstherapie 

Bedankt voor de inzending!

bottom of page