top of page
Dramatherapeut

Over mij als dramatherapeut

 

Mijn naam is Lotte Gerritsjans, als geregistreerd dramatherapeut vind ik het belangrijk de tijd te nemen voor je verhaal en met aandacht contact te maken en af te stemmen op jou. Mijn ervaring is dat cliënten zich vaak veilig genoeg bij me voelen om hun persoonlijke verhaal te delen en aan het werk te gaan met de problemen die zij ervaren. Door mijn creatief en improviserend vermogen weet ik cliënten in de ervaring te zetten en ze op deze manier te begeleiden op hun weg naar persoonlijke groei.

In de trainingen die ik geef aan zorgprofessionals zie je dit ook terug, ik maak de trainingen op maat en neem de deelnemers mee door de theorie direct te koppelen aan de praktijk.

Werkervaring

Na mijn opleiding tot dramatherapeut heb ik eerst in de reguliere GGZ gewerkt, al snel ben ik overgestapt naar het werken in de gevangenis. Daar werk ik nu ruim 14 jaar. In de forensische zorg kom je veel verschillende doelgroepen tegen bijna altijd met ernstige psychopathologie; Psychotische stoornissen, LVB problematiek (licht verstandelijk beperkt) persoonlijkheidsstoornissen zoals borderline, anti-sociale en narcistische persoonlijkheidsstoornissen en autisme. Vaak in combinatie met verslavingsproblematiek.

Sinds juli 2021 ben ik gestart met praktijk Re-Script waar ik zowel kortdurende als langdurige behandeltrajecten doe. Altijd in afstemming met de client en/of de verwijzer. 

Als trainer werk ik al geruime tijd als ZZP'er voor o.a. het RIBW (begeleid wonen) en met teams binnen justitie. 

Werkwijze

Door mijn ruime ervaring met verschillende soorten doelgroepen kan ik meerdere werkwijzen toepassen, samen kijken we wat past bij jou.

voorbeelden van werkwijzen/methodes waar ik in ben geschoold en die ik vaak toepas zijn:

Schematherapeutische dramatherapie, psychodramatherapie, dialectische gedragstherapie, CGT, affectregulerende vaktherapie en specifieke modules voor LVB problematiek ( zie www.re-script.nl/opleidingen )

In de trainingen voor zorgprofessionals werk ik graag samen met ervaringsdeskundigen en trainingsacteurs. Ik onderzoek eerst de behoefte van de teams en maak een training op maat.  

bottom of page